A FIRE START OF THE YEAR!!!!

Jan.02, 2013

FIRE! ORCHESTRA STARTS THE YEAR!

traditionally, Fire! invites the cream of the crop to participate in an early ORCHESTRA BLOW OUT!

 

27 piece orchestra with special guests Mariam The Believer and ZEA ( Arnold de Boer) !!!!!!!

 

this time in 3 cities in Sweden in connection of the release of the EPIC new album EXIT! on rune grammofon

http://www.runegrammofon.com/artists/fire_/rcd-2138-fire-orchestra-exit-cd/

 

 

9 jan – södra teatern, stockholm

http://www.sodrateatern.com/en/Program–Tickets/Events-container/Fire-Orchestra-/

 

11 jan – nefertiti, göteborg

http://www.nefertiti.se/program/?view=1736

 

 

12 jan – viktoriateatern, malmö

http://jazzimalmo.com/

 

 

 

Gräddan av den svenska jazz- och experimentmusikscenen

Inled året med Fire! Orchestra  – ett kollektiv av explosiv kreativitet

Fire! Orchestra är gräddan av den svenska jazz- och experimentmusikscenen. Gruppen består av hela 28 musiker och leds av Mats Gustafsson, Johan Berthling och Andreas Werliin från trion Fire! Tillsammans gör de långsam och hård musik i stort format. Organiskt, kraftfullt och drabbande.

Med fyra trummisar, vokalister som Mariam Wallentin (Wildbirds and Peacedrums), Emil Svanängen (Loney, Dear) och Sofia Jernberg (Paavo), en stor blåssektion med bland andra Goran Kajfes och Jonas Kullhammar och gitarrister som Andreas Söderström och basisten Dan Berglund, är det en ensemble full av kunnande och kreativitet. Ett allstar-band som omfattar olika spelstilar och uttryck men vars gemensamma nämnare är experimentlusta och skapande inom fria ramar.

Mederkande:
Arnold de Boer: röst & gitarr, Mariam Wallentin: röst, Emil Svanängen: röst, Sofia Jernberg: röst, Goran Kajfes: trumpet, Emil Strandberg: trumpet, Niklas Barnö: trumpet, Magnus Broo: trumpet, Mats Äleklint: trombon, Per Åke Holmlander: tuba, Anna Högberg: altsax, Mats Gustafsson: baryton- och tenorsax, Jonas Kullhammar: bassax, Elin Larsson: tenorsax, Fredrik Ljungkvist: barytonsax, klarinett, Christer Bothén: basklarinett, kontrabasklarinett, guimbri, Andreas Söderström: gitarr, Sören Runolf: gitarr, David Stackenäs: gitarr, Sten Sandell: synth, harmonium, piano, Joachim Nordwall: elektronik, Johan Berthling: elbas, Joe Williamson: bas, Dan Berglund: bas, Andreas Werliin: trummor, Johan Holmegard: trummor, Raymond Strid: trummor, Christopher Cantillo: trummor
Fire! består av Mats Gustafsson (saxofon), Johan Berthling (bas) och Andreas Werliin (trummor), med bakgrund i band som The Thing, Tape och Wildbirds and Peacedrums. 2009 släppte trion sitt debutalbum ”You liked me five minutes ago”, en skiva som förenade friformsjazz med garagerockens kantighet i en samtida ram. Spelningar i Sverige, Norge och Europa följde och 2010 turnerade trion i Japan tillsammans med Jim O´Rourke. Året därpå spelade Fire! med den australiensiska multiinstrumentalisten Oren Ambarchi. Samarbetet resulterade i albumet ”In the mouth a hand” utgiven i maj 2012 på norska skivbolaget Rune Grammofon.

 

for further info and contact:
mats@matsgus.com

http://www.earthwindand.com/